Íme tehát a Tagliatelle ai ragu - avagy széles metélt húsos raguval, ahogy én készítem:
A hozzávalók: darált hús (sertés és marha vegyesen), kockára vágott húsos szalonna (pancetta), sárgarépa, szárzeller, paradicsom püré, hagyma és húslé
...a legfontosabbat majdnem kifelejtettem, jóféle száraz vörösbor és a Chiantit választottam :)
A tészta akkor az igazi, ha magunk készítjük. Én 50 dkg lisztből és 5 tojásból gyúrtam, majd vágtam széles metéltre:
Az elkészítés menete:
Az apróra kockázott szalonnát és a zöldségeket olívaolajon megfuttatom, ezek után adom hozzá a darált húsokat, majd megpirítom. Amikor eléggé megpirult a hús felöntöm a vörösborral és szép lassan főzöm, míg el nem párolog, ekkor adom csak hozzá a paradicsomot, a húslevet és fűszerezem sóval és borssal. Lassú tűzön, úgy másfél két órán át főzöm.
Amikor elkészül így néz ki :)
Jó ötlet volt képekkel dokumentálni az elkészítést, biztosan Te is élvezted.:)
VálaszTörlésÉs milyen finom lehet!:)
Igen, izgalmas új dolog volt számomra az ételfotózás. A kajának nagy sikere volt :)
TörlésÖrülök, hogy benéztél!
Jó ötlet volt! A képek jók , a kaja finom lehetett! Jöhet több ilyen is! :)
VálaszTörlésMajd igyekszem :)
Törlés